Legutóbbi bejegyzések

 • Üdvözöljük!

  Köszöntjük Önöket a Szerencsi Szakképzési Centrum Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája oldalán.

  Reméljük, hogy a honlapunkon elhelyezett tartalmak hasznos információkkal szolgálnak intézményünkről, képzéseinkről, az iskolai életről.

 • Tanévnyitó ünnepség

  Kedves Tanítványaink!
  Iskolánkban a tanévnyitó ünnepség időpontja 2018. szeptember 3-a (hétfő) 8.00 óra. A tanévnyitó ünnepségen mindenki a Házirendünkben megállapított iskolai ünnepélyes öltözetben jelenjen meg.
  Ezt követően az első két tanítási óra osztályfőnöki óra lesz, majd órarend szerinti tanítási órák következnek.

 • KRÉTA tájékoztató

  A Szerencsi Szakképzési Centrum tagintézményeiben a KRÉTA Iskolai Alaprendszeren belül, bevezetésre került az elektronikus napló. Az elektronikus napló bevezetése segíti a szülők naprakész tájékoztatását és lehetőséget ad a szülő és pedagógus közötti folyamatos kommunikációra. Az érthető használat pedig megkönnyíti az iskolai adminisztrációt.
  Az alábbi linkre kattintva elolvashatják a KRÉTA rendszerről (elektronikus napló) szóló tájékoztatót!

 • Tanévzáró 2018.06.22.

  2018. június 22-én tartottuk tanévzáró ünnepségünket. A tanév értékelése során kerültek átadásra a tanulói elismerések, közöttük a Rotary-ösztöndíj átadása is. Gratulálunk a tanévet eredményesen záró tanulóinknak! Boldog nyári szünetet! Igazgató

  Az eseményről készült képek megtalálhatóak az “Iskolai események képekben” menüpontban!

 • Műhelymunka – Pedagógus továbbképzés

  2018. május 11-én péntek délután érdekes és hasznos élményben volt része iskolánk tanári karának az EFOP 3.3.7-17 „Informális és nem formális tanulási lehetőségek kialakítása a köznevelési intézményekben” című nyertes pályázatunknak köszönhetően. Két csoportban vettünk részt a műhelymunkában, amelynek az volt a célja, hogy bővítsük ismereteinket az élménypedagógia módszereiről és a kreatív gondolkodás fejlesztésének módszertanáról.

  A számtalan eszköz és lehetőség megismerése közben számunkra is élményt jelentettek a műhelymunka órái, hiszen magunk is kipróbáltunk minden módszert, a gyakorlatban teszteltük a változatos feladatokat. Jó hangulatban telt az idő az élménypedagógiai csoportban, miközben megtapasztaltuk, milyen összetartó erőt jelentenek a közös célok, legyen ez a cél akár egy torony felépítése egyszerű eszközökkel vagy a fizika törvényszerűségeinek felhasználása egy vidám, kreatív feladat megoldásában, például a „törhetetlen tojás” megalkotásában. Jó ötleteket kaptunk a csoportok kialakításának, összefogásának, a csoportszervezés metodikájának a köréből is.

  A kreatív gondolkodás fejlesztésére szolgáló feladatok megismerése közben a másik csoport sem unatkozott. A vezető rendkívül gazdag feladatbankot bocsátott a csoport rendelkezésére. Ezek a feladatok különböző tanítási órákon és az órákon kívül is jól alkalmazhatók, és kollégáink ezeket ki is próbálták a gyakorlatban.

  A munkában és feladatokban gazdag hosszú délutánt közös vacsorával zártuk. Mindannyian úgy éreztük, hogy a munkánk során jól alkalmazható ötletekkel, módszerekkel bővítettük ismereteinket.

 • I. Hegyalja Tusa regionális szakmai verseny

  2018. április 27-én, Szerencsen a Hegyalja Tusán első helyezést értek el a szociális gondozó és ápoló képzésben tanuló diákjaink elsősegélynyújtás kategóriában. A csapat tagjai Horváth Nikolett Evelin, Farkas Anita és Kovács Krisztina 9. D osztályos tanulók voltak.

  Hegyalja Tusa

  Minden tanítványunknak őszintén gratulálunk, és az előttük álló feladatokhoz kitartást, szép sikereket kívánunk!

 • Kazinczy-emlékérmet nyertek diákjaink

  A Kazinczy-díj Alapítvány ─ Péchy Blanka a színművésznő emlékére indította el a Kazinczyról elnevezett SZÉP MAGYAR BESZÉD versenyt, amelynek célja, hogy tovább mélyítse anyanyelvünk szeretetét, és a tanulók körében egyre több hívet szerezzen a szép, helyes, kifejező magyar beszédnek.

  A gimnáziumi és határon túli középiskolás tanulók kategóriájában Barna Amarilla Dalma 12. B osztályos tanulónk és a szakképző iskolás tanulók kategóriájában Gálya Renáta 12. C osztályos tanulónk Kazinczy-érmes lett. Felkészítő tanárok: Müllerné Gulya Márta, Mizsák Éva. Büszkék vagyunk diákjainkra, gratulálunk tanulóink kiemelkedő teljesítményéhez!

  A teljes tudósítást a versenyről képekkel együtt az alábbi linkre kattintva olvashatják el.

 • Siker a Rotary versenyen

  2018. április 12-én a Sátoraljaújhelyi Rotary Club által rendezett idegen nyelvi versenyen: német nyelvből Barna Amarilla Dalma 12. B, angol nyelvből Bojtár Viktória 12. B osztályos diákjaink a dobogó legfelső fokára állhattak.

     Bojtár Viktória Rotary

  Minden tanítványunknak őszintén gratulálunk, és az előttük álló feladatokhoz kitartást, szép sikereket kívánunk!